Vianočný štedrák plny proteínu.

Tvarohový štedrák, ktorý musíš vyskúšať.
Print Recipe
Servings Prep Time
25 porcí 60 minút
Cook Time
60 minút
Servings Prep Time
25 porcí 60 minút
Cook Time
60 minút
Tvarohový štedrák, ktorý musíš vyskúšať.
Print Recipe
Servings Prep Time
25 porcí 60 minút
Cook Time
60 minút
Servings Prep Time
25 porcí 60 minút
Cook Time
60 minút
Ingredients
Cesto:
Orechová vrstva:
Lekvárová vrstva:
Tvarohová vrstva:
Servings: porcí
Instructions
Cesto:
  1. Najťažšia časť celého procesu je spraviť kysnuté cesto. Ale neboj sa toho. Keď som to zvládol na prvýkrát ja, zvládneš to aj ty. Priprav si kvások z trošky vlažného mlieka a kvasníc. Zmiešaj všetky ingrediencie na cesto dokopy, miešaj rukou a mačkaj to cesto. Je to super cvičenie na predlaktia. Ak ich necítiš nerobíš to správne. Ak sa ti z nejkého dôvodu cesto zdá byť až pririedke, pridaj troška múky. Postupom času, ako budeš cesto masírovať, bude sa menej a menej lepiť. Trvalo mi to asi 15-20 minút. Ako vieme, že cesto je hotové? Dá sa ľahko odlepovať a nelepí sa už velmi na hrniec a ruky. Cesto prekryjeme a necháme na teplom mieste odstáť 1 hodinu. Po hodke cesto znova premiesime, ale už len tak z rýchla a dáme kysnúť na 20 minút.
  2. Cesto si rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý predtým vymastíme. Cesto vždy jemne vydličkou popichaj, aby mal kadiaľ unikať horúci vzduch.
Orechová vrstva:
  1. Všetky prísady zmiešame, ochutnáme a prípadne dosladíme ak sa nám to zdá málo. Dáme na chvíľu rozovrieť, nech sa s tým dá pracovať a dá sa to rozotierať. Necháme chvíľu schladiť a natiahneme na prvú vrstvu cesta, ktorú sme potreli lekvárom, aby to nebolo suché, ale šťavnaté. Ver mi, vrstva lekváru je tam dôležitá. Prekryjeme ďaľšou vrstvou cesta.
Maková vrstva:
  1. Všetky ingrediencie zmiešame, ochutnáme a podľa chuti dosladíme ak sa nám to zdá málo. Dáme ju na chviľu rozovrieť, nech sa s tým dá pracovať a dá sa to rozotierať. Necháme troška schladiť a natiahneme na druhú vrstvu cesta. Prekryjeme ďaľšou vrstvou cesta.
Lekvárová vrstva
  1. Všetky prísady zmiešame, ochutnáme a prípadne dosladíme. Lekvárovou zmesou potrieme poriadne plát cesta a prekrijem posleným plátom cesta.
Tvarohová vrstva
  1. Hlavne sa neboj velkého množstva tvarohu. Ja mám rád veľa tvarohu. Má to byť štedrák, kde keď si dáš jeden kúsok, budeš mať dosť a povieš si, že to bol ale vynikajúci, slávnostný koláč. Žĺtka vymieśame s cukrom a následne do toho pridáme všetko ostatné. Dosladíme podľa chuti. Natiereme na poslednú vrstvu cesta a posypeme škoricou. Dáme piecť na 60 minút pri 150 stupňoch do zlatista. Nechaj vychladnúť a zavolaj susedov, lebo toto bude pecka. Ide nám o šťavnatý, vynikajúci, štedrý koláč, ktorý pekávali vždy na vianoce moje obidve staré mamy., Chutí perfektne a esšte obsahuje plno proteínu, takže nám porastie aj bicák. Lajkni, zdielaj, prihlás sa na odber a krásne Vianoce. Dobrú chuť

NEMUSÍŠ JESŤ LEN ZELENINU NATO ABY SI SCHUDOL!!!

SPRAV ZMENU

SPRAV ZMENU

PlayPause
Slider
Newsletter- Novinky mailom
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Ak chcesš dostávať novinky, články, tipy na chudnutie a naberanie, prihlás sa na odber.
Tvoja emailová adresa nebude použitá na iné učely, ako hore spomenuté. Neznášame Spam.
1 COMMENT
  • Míša (Ludmila)
    Reply

    Perfektný recept na štedrák! Tiež robievam! Akurát do makovej vrstvy dávam aj zavarené čerešne, lebo inak by priateľ nejedol (mak bez čerešní mám na mysli). 😀 😀 Zkús aj túto variantu. Čerešne vykostkované a poriadne odkvapkané, nakrájam na polovice alebo aj menšie kúsky, ako sa kedy chce…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

E-BOOK ZADARMO!!!

Null